Silia LMV van Fabrilogy

De Silia van de La Maison Victor is zonder twijfel 1 van de meest succesvolle patronen van 2019. Voor de kerst maakte ik een donkerblauwe velvet, maar aan 1 Silia heb je gewoon niet goed. Ik wilde dus nog een zomer editie entoen ik voor Kathleen van Sew4Planet aan de slag mocht viel mijn oog al snel op de Fabrilogy stoffen.

Leuk geprijsd én duurzaam, dat wilde ik wel uitproberen!

In de LMV staat dat je voor een Silia in mijn maat (42-44) zo’n 2,5 meter stof nodig hebt! Nu is de Fabrilogy 1.50 breed, dus ik ging eens kritisch kijken. Na wat passen en meten kwam ik uit op…

1.80! Dat is nog wel een verschil met 2,5 meter! Ik zou je dan ook altijd willen aanraden, om goed naar de patroondelen te kijken en zelfs al wat te puzzelen voordat je stof besteld. Teveel reststof is natuurlijk niet duurzaam 🙂

Ik heb uiteindelijk 2 meter besteld, rekening houdend met 10 cm krimp en ik moet zeggen dat ik het echt doodeng vond om zo weinig stof te bestellen, want stel je voor dat ik nou te weinig had?

Nou ik had ook genoeg aan 1.80!

En ja ik had wel wat extra stof besteld, want mijn motto is: Twinning is altijd winning dus ik maakte ook een jurkje voor mijn dochter. Ik gebruikte het A-lijn jurk patroon van Minikrea.

Met knippen merkte ik al dat de Fabrilogy van erg mooie kwaliteit is, naaien was net zo’n feestje en in 1 avond zat mijn jurk in elkaar.

Ik ben zo fan dat ik nog een Silia ga maken van Fabrilogy stoffen, nu nog kiezen en dat zal echt niet makkelijk zijn!

Zelf maken?

De stof shop je hier: Fabrilogy zand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *