Rea dress

Buiten is het volop lente, maar wij zijn zoveel mogelijk binnen. Rare tijden, maar gelukkig zijn er kleine lichtpuntjes – zoals het nieuwe gratis patroon van Bel’Etoile.

Gratis? Graties? Free? Jazeker! Voor nop, en dat is extra leuk, want dit is een heerlijke zomers jurkje wat je in rekbare en in niet-rekbare materialen kunt maken.

These are strange times, but Isabel from Bel’Etoile gave us seamstresses a little light in the dark with her new free Drea Dress pattern. Free? Yes indeed, you read correct. A delightful summerdress you can either make in woven or knit!

Versie 1 maakte ik in een lichtroze tricot, maar bij de eerste passessie bleek hij veels te groot. Meten is weten, en ik bleek ineens in een andere maattabel te vallen 🙂 Ook kwam toen het advies van Isabel om een maatje kleiner te pakken als je tricot gebruikte. Zo gezegd, zo gedaan, wat ingenomen en perfect!

First try was a light pink knit fabric, which turned out too big at the first fitting. Turns out, my after pregnancy body lost some weight and I had te readjust to my sizes. Also when using knit, you must size down one size! After I made the adjustment it was very mucht Love!

Versie 2 maakte ik in een hydrofiele panterprint stof. Rawr! Embrace your inner Veerkamp. Panter is natuurlijk altijd goed, en dit is echt het meest perfecte zomerjurkje dat er is. Het zit heerlijk luchtig, en ook met een niet-rekbare stof werken viel me alles mee. Ik vind het jurkje dan ook echt leuker in niet-rekbaar.

You all know I am very fond of leopard, so for second try I used a woven leopard print fabric. It’s hydrophilic fabric, which I found perfect for this light summer dress. My preference for Rea goes out to woven fabric, but knit will work just fine.

Conclusie: Ben je nog op zoek naar een heerlijk patroon voor een fijn zomerjurkje? Die heb je gevonden! Download Rea hier.

Conclusion: Are you looking for the perfect add to your summer wardrobe? Seek no further! Download Rea here!

6 gedachten over “Rea dress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *